tiistai 30. elokuuta 2016

Lisäyksiä pikkulaan

Hiljaa hyvä tulee. Hieman on taas pikkulaan tullut lisäyksiä; pyyhe, kivetystä, leppäkerttu, kylttejä ja peili. Oikeastaan puucee alkaa olemaan valmis, mutta katolle haluaisin tehdä vielä tuuliviirin. Kenen/keiden huussi tämä on, sitä en vielä tiedä. Ehkäpä jossakin vaiheessa tälle käyttäjätkin löytyvät... ;)





Tänään posti toi Nukkekoti harrastajien lehden.
 Tässähän on siis melkein julkkis, kun oikein kuvan kanssa päässyt lehteen. ;)

keskiviikko 24. elokuuta 2016

Maitotonkka käsienpesuun

Nyt ei ole oikein meinannut löytyä aikaa ministelylle, mutta tänään sain kuitenkin tehtyä pikkulaan maitotongasta käsienpesu vesissäiliön hanoineen. Maittotonkka on valmistettu Sinoclear nenäsuihkeen nestepullosta, rautalangasta ja kantena on nappi. Hana on katkenneesta huovutusneulasta ja tekokukan muovisesta heteestä. Nyt vasta hokasin, että minunhan piti tehdä vielä tuohon saippua ja sille teline, mutta saankohan niitä sittenkään tuohon mahtumaan..



Sisäpuolellekkin olen kiinnitänyt tavaroita paikoilleen. En meinannut millään saada niitä haluamiini kohtiin. Kyllä olisi kaivattu hieman pienempiä sormia! Äiskältä saattaisi kuulemma löytyä oveen sopiva peili ja pyyhekoukkuun tarvii tietenkin tehdä pyyhe. Mitähän vielä?

maanantai 15. elokuuta 2016

Salakavala kähveltäjä

Mietinkin, että jotain jäi puuttumaan eilisestä postauksestani. Tämä kuvasarjahan se piti lisätä. Salakavala askarteluystäväni yritti kähveltää vaivihkaa puuceen wc paperit.


Huolellinen suunnittelu on kaiken A ja O..


Huomiota herättämättä..


..varas eteni kohdettaan hitaasti ja harkiten..


..lopulta salaman nopea hyökkäys. Varastettu esine lennähti kaaressa lattialle ja varas ponkaisi perään. Pakomatka päättyi kuitenkin lyhyeen, kun varkaus tulikin huomatuksi. Saalista yritettiin kovasti piilottaa maton alle... Kyllä olisi voinut tulla nukkisväelle tiukat paikat, kun huussista ei olisikaan löytynyt wc-papereita. 


Leppoisaa alkanutta viikkoa! <3

sunnuntai 14. elokuuta 2016

Pikkulan tuunausta

Taru ja Indrig mukava, kun liityitte blogin ensimmäisiksi lukijoiksi. Tervetuloa! :D

Työn alla on nyt ollut Sinellistä ostamani pikkula. Rikkoutuneiden saranoiden vuoksi sain sen halvemmalla. Ensimmäiseksi pikkula sai maalia pintaan, ovilistat ja sisäpuolelle piti tehdä istuin.



Tällä kertaa en voinut heppahulluna vastustaa, tuomatta hevostelua ministelyihin. Nämä kaksi harrastusta olen yrittänyt pitää erillään. Tulevissa seinäjulisteissa komistaa suomenhevostammani varsana, emänsä rinnalla. Lisäksi kuvista löytyy tammani isänemä, isä, emänisä ja emä.


Vielä on mielessä toteutettavaa, joten ei tämä projekti vielä pääty. ;) Mukavaa sunnuntaita!

torstai 11. elokuuta 2016

Näin syntyi tilajuustola

Hiirulaisen tilajuustolaan idea syntyi joululahjasta. Roombox piti valmistua Mäkelän Tilajuustolan lahjapakkaukseen, mutta hupsista kuinkas kävikään. Mittavirhe paholaisen vuoksi tekele ei mahtunutkaan laatikon sisälle. Ei auttanut, kuin kivuta tallin vintille sahaamaan vanerista tilavampi putiikki.

Tällä kertaa tajusin heti laittaa sahatut osat puristukseen kuivumaan. Tallin vintillä on sen verran kosteaa, että kun vanerin tuo sisälle se tuppaa käpristymään. Ai, kun mukavasti seinäpalat kerrankin loksahtivat puulimalla kohdilleen. Ei tarvinnut väännellä ja käännellä ja puristella..


Tärkein puuntyöstö välineeni on Löwen listasakset (jiirisakset). Nämä ovat kyllä maksaneet hintansa takaisin. Listasaksissa laatu vaihtelee merkeittäin. Jollain saa hädin tuskin kahvitikun katkaistua, mutta nämä kyllä katkaisevat biltematikutkin, ilman suurempaa voiman käyttööä. 


Taaimmainen hyllykkö syntyi täysin biltematikuista. Osat liimalla (erikeepperiä tai puuliimaa) kiinni ja maalia päälle. Maltti on valttia ja pitkää pinnaa tarvitaan, Tuskastuttavinta miniaskarteluissa on varmaankin juuri osien yhteen liittäminen. Lähet vähänkin korjaamaan vinoa liitosta, niin koko työ romahtaa ja joudut aloittamaan alusta.. Mutta, kun saat vihdoin osat siedettäviin asentoihin ja liiman kuivaksi on hyvin palkitsevaa nähdä, että kivahan siitä tulikin ja jopa kestävä.

Taulun kehykset ovat tehty kahvitikuista. Listasaksilla saa suoraan leikattua oikeat kulmaukset. Lasin kehyksiin saa pakkausmuoveista tai kuvat voi laminoida. 

Pöytälevy on valmistettu liimaamalla kaksi biltematikkua yhteen. Jalat ja välipuut on Kärkkäisen tikuista (linkin kuvissa keskimmäisistä tikuista). Jälleen kärsivällisyyttä kaivataan osien liimaamisten kanssa.


Apupöytä valmistui myöskin biltematikuista ja Kärkkäisen tikuista.



En millään malta liimata yksi osa kerrallaan, vaan kaikki pitää saada heti kerralla paikoilleen. Tässä apupöydän liimaamisviritelmäni. ;) (Hieman korjasin keskimmästä hyllyä suoremmaksi kuvan ottamisen jälkeen.)


Apupöytä sai hennon maalipinnan päällee. Sekoitin veden joukkoon muutaman tipan akryylimaalia eli vähän, kuin vesivärillä olisin tuon maalannut,


Laatikot on syntynyt, tulitikuista, jäätelötikuista ja leveistä jäätelötikuista. Pohjan voi myös tehdä pahvista. 


Kylmätiskin materiaalina on kätetty vahvaa pahvia, pakkausmuovia, kahvitikkua ja biltematikkua.
Nukkekoti askarteluihin kannattaa hamstrata talteen eri paksuisia pakkausmateriaalien pahveja. Kun maalia laittaa pintaan, niin jälki menee ihan puusta. Kennopahvi soveltuu johonkin, mutta ennemmin kannattaa pitää silmällä "tiiviitä pahveja". 
Alla olevan pahvin oikeaa nimeä en muista, mutta on nukkekotiaskarteluun erityisen hyvää. Tuota saa ostettua kaupastakin, mutta itse olen löytänyt mm. uusien lakanoiden sisältä ja kauluspaidoista. Kyseistä pahvia pystyy myös hieman hiomaan santapeprilla.

Kylmätiskin muovin kiinnitin pienillä nauloilla (joille porasin reiät) ja liimalla. Saattaisi pysyä esim. pelkällä kuumaliimallakin, jos olisi vähän ohueampaa muovia. Hyviä muoveja saa esim. lelujen pakkauksista.

Kylmätiskin sivut, pohja ja välitaso ovat pahvia. Etu- ja takseinä ja kansi on biltematikusta. Kylmätiskin juustopalat on kääritty elmukelmuun.


Leikkuulauta on pätkä leveää jäätelötikkua. Kulmia on hieman hiomalla pyöristetty ja lauta on lakattu.


Veitsen olen leikannut kynsisaksilla kahvitikusta. Santapaperilla teräosan hion ohuemmaksi. Kahvan ja terän liitososaan kiepautin pienen suikaleen maalarinteippiä koristeeksi. Terä on värjätty hopeatussilla.


Brie President juustoon löytyi Pinterestistä printti. Väliin leikkasin pahvista kiekon ja maalasin valkoiseksi.


Kassakoneeseen käytin vahvaa pahvia ja hieman ohuempaa pahvia, jonka sai taivutettua näppäimistöprintin alle kaarevasti. Lisäksi tarvitsin koktailtikun ja kahvaosaan rautalankaa ja helmen. Koristeet on ääriviivatarroista. 


Pullot on jouluvaloja ja korkkina pieni musta helmi, jonka reiän tukin ilmakuivuvalla massalla.


Juustot pyöräytin fimomassasta ja ilmakuivuvasta massasta ja maalasin akryylimaaleilla.  


Hintakyltit on pätkä leveää jäätelötikkua mustaksi maalattuna. Tekstit ja kuvioinnit maalasin siveltimellä, mutta onnistuu myös maalitussilla.

Hiirulaisen hattu on taiteltu paperista, netistä läytämälläni ohjeella. Maalia ja lakkaa päälle, niin mielestäni siitä tuli oikein hyvä.


Alla olevat kuvat olen löytänyt ja koonnut Pinterestistä. Kuvat voi tulostaa vain omaan käyttöön. Kuvien alkuperäisiä lähteitä on vaikea löytää, joten poistan nämä, jos jotakuta häiritsevät!

lauantai 6. elokuuta 2016

Huvikumpu

Kaikki on vinksin vonksin tai ainakin heikun keikun. 
Arvaas oikun eikun, kuka oon, joko arvaat sen?




Tässäpä Peppi Pitkätossu, la hop sula hei sula hopsan saa,
tässäpä Peppi Pitkätossu, nauraa hah hah haa.


Ootko sä nähnyt tän apinani hienon ja lystikkään? joo, 
Herra Tossavaisen, se hän juuri on nimeltään.

Ootkos nähnyt tän hevoseni valkean täplikkään? joo,
entäs huvikummun, talon, jossa me leikitään?


Siellä on Peppi Pitkätossu, la hop sula hei sula hopsan saa,
sielläpä Peppi Pitkätossu laulaa lal lal laa.

Voimia mulla näissä on paljon sormenpäissä.
Nostaa voin kirahvin, minä kaikkein vahvin oon! 


Tartu torveen, rumpuun, tule luokseni Huvikumpuun!
Pannaan hyrskyn myrskyn, sula heijaa hopsansaa.



Tässä on Peppi Pitkätossu, la hop sula hei sula hopsan saa,
tässäpä Peppi Pitkätossu nauraa hah hah haa.

keskiviikko 3. elokuuta 2016

Keijutalon verhoilua

Keijupuutarhan koeistutukset ovat lähtenyt niin hyvin kasvuun, että uskalsin jo alkaa rakentamaan keijulle kotia. Tästä voit katso miltä keijupuutarhassa näytti kesäkuun lopussa ja tämän postauksen alimmasta kuvasta näkyy miltä puutarhassa nyt näyttää. Mänty on ainut mikä ei oikein jaksa kasvaa ja sen varmaan joutuu kaivamaan pois.


Keijun koti alkoi muodostumaan mattamustaksi spreijatusta viemäriputken pätkästä, ruukkukatteesta ja suomenhevoseni mustaksi maalatusta kengästä.


Liima osoittautui erityisen hyväksi ja samalla tuli kivien välitkin saumatuksi.


Katoksi löysin pihaladostamme kulahtaneen, savisen, kartion mallisen kukkaruukun. Oven ja ikkunanpielet ovat vielä hienosäätöä vailla. Ovi kaipaa myös koristesaranoita ja kahvaa ja ikkuna pitäisi lasittaa.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...